Home » Consiliere » Baterii de teste

„Am conștientizat că programele de practică sunt printre puținele modalități prin care poți afla dacă asta vrei să faci în viitor”

Ramona

„Rolul stagiilor de practică este tocmai acela de a ne pregăti pentru viața profesională”

Crina-Ilona


Baterii de teste

Pentru consilierea studenților au fost achiziționate baterii de teste de la consorțiul de editori de teste Testcentral. Din acest consorțiu fac parte companii de consultanță specializate în adaptarea, etalonarea, publicarea și distribuția de instrumente psihometrice. Editorii care fac parte din Testcentral sunt D&D Consultants Grup și O.S. Organizzazioni Speciali Romania.Testcentral beneficiază de sprijinul logistic și de know-how din partea D&D Research.

sds-copertaTestul include două caiete: unul de evaluare și unul care conține o clasificare ocupațională, utilă persoanei care s-a autoevaluat în alegerea rutei sale de dezvoltare ulterioară.

SDS (Self-Directed Search) este un chestionar de evaluare a intereselor vocaționale bazat pe celebra tipologie Holland.

Celebrul test Holland este un instrument utilizat în autoevaluare, ceea ce înseamnă că este un instrument care poate fi folosit și în varianta autoadministrare, autoscorare și autointerpretare. Scopul său principal este acela al evaluării în vederea consilierii profesionale.

SDS a fost dezvoltat cu două obiective principale: (a) pentru a crește numărul persoanelor pe care un consilier le poate deservi și (b) pentru a oferi o recomandare profesională bazată pe propria experiență persoanelor care nu au, sau nu doresc să aibă, acces la un consilier vocațional.

SDS este utilizat în școlile generale, licee, colegii, centre de adulți, instituții corecționale, centre pentru femei și birouri de recrutare pentru educație profesională, îndrumare vocațională și plasament. În domeniul afacerilor și în industrie, este folosit pentru selecția, plasarea și dezvoltarea personalului.

Kit-ul SDS (scorare online) conține:

  • Manualul tehnic SDS;
  • Ghidul de utilizare SDS;
  • Punct online pentru administrarea/scorarea SDS;
  • Caietul de testare pentru SDS.

Mai multe detalii despre chestionarul SDS găsiți aici.