Home »

„Am conștientizat că programele de practică sunt printre puținele modalități prin care poți afla dacă asta vrei să faci în viitor”

Ramona

„Rolul stagiilor de practică este tocmai acela de a ne pregăti pentru viața profesională”

Crina-Ilona


Cuvinte motivaționale utilizate în practica studențească

motivatedSe spune că, în cele mai multe cazuri, cuvintele pot avea o forţă incredibilă. Ele pot transforma şi pot da naştere unora dintre cele mai frumoase sentimente şi senzaţii. Acest articol se dorește a fi o mică listă cu cele mai inspiraționale 9 citate care să te încurajeze și să te motiveze.

„Cea mai bună muzică a ta încă se găseşte înlăuntrul tău”

Lasă această muzică lăuntrică să te ghideze, să te îndemne şi să te determine să dai tot ce ai mai bun atunci când trebuie să faci ceva. Ai potenţial, eşti capabil şi suficient de puternic cât să atingi orice îţi doreşti şi cât să ajungi oriunde vrei să ajungi.

„Niciodată nu este prea târziu pentru a fi cine ar fi trebuit să fii”

Nu mai visa şi nu te mai gândi cu jind la persoana care ţi-ar fi plăcut să fii. Deţii toate armele şi uneltele necesare pentru a fi aşa cum îţi doreşti, aşa cum ştii că trebuie să fii, aşa că foloseşte-te cât de mult poţi de ele.

„Eşti mult mai puternic decât problemele cu care te confrunţi”

Nu lăsa problemele sau greşelile pe care le faci să te definească şi nici nu trebuie să le laşi să te depăşească. Le poţi depăşi, le poţi înfrunta cu capul ridicat şi în final, te poţi felicita pentru că ai reuşit să treci peste ele; cheia stă în atitudinea pe care o ai când le abordezi şi în concepţia pe care o ai despre tine.

„Provocările nu sunt decât nişte oportunităţi”

Singurele lucruri la care trebuie să te gândeşti în faţa unei provocări sunt pe de-o parte, şansele pe care aceasta ţi le oferă şi pe de altă parte, lecţia pe care o vei învăţa din ea.
Fie că o vei depăşi, fie că nu, vei învăţa ceva care cu siguranţă te va ajuta în viitor.

„Momentele dificile şi problemele, toate au un scop bine definit”

Se spune că pe măsură ce înaintezi în viaţă, problemele de care te vei lovi vor fi din ce în ce mai grele, dar şi răsplata pentru depăşirea lor va fi una pe măsură. Aşa că adună-ţi tot curajul şi toată încrederea în tine, mergi mai departe şi rezolvă orice situaţie problematică sau dificilă, pentru că poţi.

„Nu ai nicio scuză suficient de bună pentru a te face să renunţi la visele tale”

De ce? Pentru că în momentul în care renunţi la visele şi speranţele tale, renunţi la o parte din tine. Tot ce îţi doreşti şi toate lucrurile la care speri te definesc, te deosebesc de toţi ceilalţi din jurul tău şi a renunţa la ele, înseamnă a nega şi a ignora o parte specială din tine.

„Astăzi eşti mult mai aproape de locul în care îţi doreşti să ajungi, faţă de cum ai fost ieri”

Nu contează cât de mici sunt pașii cu care te îndrepţi spre punctul în care vrei să ajungi, nu contează cât de mică este viteza cu care te deplasezi, important este să nu stai pe loc. Atâta timp cât te îndrepţi către ceva şi lupţi pentru a-l obţine, întotdeauna ziua de mâine te va aduce mai aproape de acel ceva.

„Singurul lucru cu adevărat important este părerea pe care o ai despre tine însuţi.”

Majoritatea lucrurilor bune pe care le faci sau care te definesc vor trece, în mare parte, neobservate de cei din jurul tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la ele. Continuă să faci acele lucruri bune şi să fii aşa cum eşti, pentru că tot ce contează în final este ca tu să fii împăcat şi mulţumit cu tine însuţi.

„Este în regulă să laşi unele persoane să plece din viaţa ta”

Nu toate persoanele pe care le întâlneşti în viaţă sunt făcute pentru a rămâne în viaţa ta, la fel cum nici tu nu ai cum să rămâi în viaţa tuturor persoanelor pe care le-ai cunoscut până acum. Dă-le drumul celor ce vor să plece din viaţa ta şi fă-le loc celor ce vor să intre.

Oprește-te și cugetă:

  • Ce inseamnă viața pentru tine?
  • De ce să fii trist dacă poți fi fericit.
  • De ce să te simți sărac, dacă te poți simți bogat?
  • De ce să eziți și să te tragi înapoi, când poți să mergi mereu înainte?

Urmează pur și simplu cuvintele înțelepte și o să ai o altă viziune asupra lumii.

Atunci când te inspiră un scop măreț sau un proiect extraordinar toate gândurile îți depășesc hotarele

„Limitările sunt doar în mințile noastre. Dacă ne folosim imaginația, posibilitățile noastre devin infinite” Jamie Paolinetti

Sursa articolului: http://singlebell.net/9-citate-motivationale-pentru-o-zi-cu-inspiratie/

Foto: http://www.careerealism.com/how-to-stay-motivated-at-work/